Matka Thaimaahan

28 tuntia kestänyt matka Chiang Maihin vihdoin takana.
Välilasku Dohassa oli 14 tuntia, jonka aikana kävimme pienellä turistibussi ajelulla katsomassa nähtävyyksiä. Upea paikka jossa sai hieman käsitystä pilvenpiirtäjäkaupungista. Lennot sujuivat molemmat todella hyvin vaikka laskun jälkeen tuntuikin että olisi vielä pilvien päällä.



Ensimmäinen viikko Thaimaassa kului todella nopeasti. Päästiin tutustumaan enemmän thaimaalaiseen kulttuuriin ja muun muassa kuntouttamiseen. Käytiin myös parilla kotikäynnillä, jotka olivat aika rankkoja ainakin minulle, meinasi siinä kyynel vierähtää kun kuunteli mitä oli käynyt. Ensimmäisellä käynnillä käytiin perheen luona, jossa äiti oli saanut aivohalvauksen ja perhe hoitaa suurimman osan hoitamisesta, kotikäynneillä ei aina pystytä käymään kun työntekijöitä ei ole riittävästi. Vapaaehtoisia sentään on jonkun verran, jotka voivat auttaa samankaltaisissa tilanteissa.
Seuraavalla kotikäynnillä oli 36-vuotias mies ollut moottoripyöräonnettomuudessa, ilman kypärää, jonka seurauksena oli halvaantunut. Perheen ainoa poika, ilman kunnollista kuntouttamista ei näyttänyt hyvältä. Hoitajana suurimmaksi osaksi pojan äiti ilman apuvälineitä.

Oltiin siis samalla viikolla BCNC:n järjestämällä illallisella, jossa oli erilaisia esityksiä ja paljon hyviä ruokia. Oli tosi kiva päästä näkemään enemmän juuri thaimaalaisia kulttuurillisia tansseja, laulua ja muita esityksiä.








Käytiin tutustumassa viikon lopulla vielä temppeliin nimeltä Wat Phrathat Doi Suthep Rajvoravihara (Kutsumanimenä pelkkä Doi Suthep). Oli siis ihan mielettömän hienot rakennukset ja näkymät sieltä ylhäältä! Olisin voinu jäädä sinne vaikka kuinka pitkäksi aikaa.










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sairaalaviikko

Aktiviteettitoimintaa sekä Bangkok Hospital