Kulttuurillisia eroja


Viimeinen viikko aloitettiin samasta paikasta mistä lähdettiinkin, eli menimme uudestaan käymään Elderly school tapahtumassa, jossa tällä kertaa oli mukana myös lapsia. Vanhuksille oli järjestetty erilaisia pelejä, joista yhtenä esimerkkinä: Kolme joukkuetta oli aina kisaamassa jonossa, jossa yhtenä käsiin kaadettiin muunmuassa talkkia ja sitä piti saada aina taaksepäin seuraavalle olkapään yli. Voittajaryhmä oli tietenkin se joka oli ensimäisenä valmiina. Lopussa kaikki olikin ihan talkissa, mutta hauskaa näytti olevan. Olikin kiva seurata erilaisia aktiviteettaja ja toimitapoja kuinka erilaisia ne ovat verrattuna Suomeen.


Lapset esittivät oman tanssin päivän päätteeksi

Iltapäivällä saavuttiin takasin koululle, jossa meille opetettiin ensin thaimaalaisia tansseja 60 oppilaan avustuksella, yritettiin pysyä siinä jotenkin mukana. Vaikka liikkeet olivatkin aika vaikeita ja perässä ei meinannut pysyä, ei se siinä huvituksessa paljoa haitannut.
Mutta sitten päästiinkin esittelemään vuorostaan Suomea videolta, jossa kerrottiin niitä näitä ja näyteltiin maisemia, monet oliat hyvin innoissaan kun näytettiin revontulia.
Sen jälkeen opetettiin perinteistä letkajenkkaa koulun opiskelijoille ja hyvin kyllä pysyivät perässä vaikka aluksi olikin ihan kauhistuneita miten vaikealta se näytti (voin kyllä sanoa että heidän tanssit olivat todella paljon vaikeampia).
Lopuksi päästiin askartelemaan Tung Sai Moot, jotka ovat siis paperista tehtyjä koristeita, jotka voi laittaa roikkumaan esimerkiksi puuhun. Tekniikka oli aika sama, kuin meillä askarrelluissa lumihiutaleissa.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Matka Thaimaahan

Sairaalaviikko

Aktiviteettitoimintaa sekä Bangkok Hospital